Genombrottet

Efter att utan resultat ha bearbetat den Norska marknaden i mer än 10 år, kom så äntligen genombrottet våren 2007. 

Otta Såg & Hövleri bytte ut sin gamla såglinje mot en sparsågslinje från Söderhamn Eriksson. I samband med detta byggde man ett helt nytt såghus med timmer intagets rotreducerare och barkmaskin i samma byggnad. 

Milltech fick förtroendet att leverera mätning och styrning till hela intaget och såglinjen, och äntligen fick vi vår första leverans till Norge. 

Tack vare detta förtroendet började andra sågverksägare i Norge att titta på lösningar från Milltech, och tack vare en mycket god support från Söderhamn Eriksson AS i Kongsvinger, kunde vi ganska snart efter teckna en order för uppgradering av styrsystem med 3D mätning till Eidskog i Skotterud. 

Sen gick det utav bara farten, Moelvens Österdalsbruket i Koppang skulle uppdatera sin elektronik och mätning, och genast var Milltech en naturlig leverantör att tillfråga.

I hård konkurrens gick ordern till Milltech och tredje leveransen var ett faktum. Den fjärde skulle inte vänta länge. Moelven Trysil, på andra sidan fjället från Koppang skulle också uppgradera, och tack vare dom tidigare kontakterna, en kort leveranstid och ett nära samarbete med SEAS fick vi ordern. 

Milltech tackar för det visade förtroendet och ser med tillförsikt fram mot nya utmaningar från sågverken i Norge. 
laddar